Tuesday, May 26, 2009

Nebemadinga romantika, kurios mes taip pasiilgom

Šiuolaikinis vyras ir moderni moteris. Visi mes priklausomi nuo darbų, įsipareigojimų, paskolų, kreditų, butų...Mes bėgam, skubam, dirbam, turim draugų, pažįstamų ir kolegų, bet niekas neturim mylimųjų. Mūsų modernus gyvenimo ritmas užgožė romantiką, ji nebemadinga kaip praeito sezono bateliai. Nebėra įsimintinų meilės romanų, žėrinčių iš susižavėjimo gėlių, komplimentų. Kiekvienas vyras pasakys, kad kalta ta šiuolaikinė moteris pati nužudžiusi romantiką ir puolusi kovoti už moterų teises bei stoti petis į petį su vyru konkurencinėje kovoje. Bet nors ta šiuolaikinė moteris ir perima vyriškas vertybes: didžiuojasi, kad mąsto, dirba, veikia, kuria kaip vyrai, bet ji vis dėl to lieka moterimi iš didžiosios M. Meilė ir jausmai mums nėra materialus dalykas, o santykiai - verslo sandėris. Mes trokštam pačių paprasčiausių dalykų: dėmėsio, nuoširdaus komplimento ir labai klysta tas vyras, kuris man teigė, jog moters dėmesį ir dėkingumą galima nusipirkti tik itin brangia dovana, pasikvietęs į brangų restoraną galėsi antrą kartą su ja susitikti, o pasakęs komplimentą gali netgi įžeisti.
Apie tai susimąsčiau po dviejų įdomių paskutinių susitikimų su vyrais.
Praeitą savaitę susitikau su jaunuoliu. Viskas buvo taip paprasta ir miela. Jo pasakyti komplimentai man be galo pakėle nuotaiką ir buvo malonūs, jo ranka, tvirtai apkabinusi mane Gedimino prospekte, ir nuostabus bučinys man buvo mieliau už be kokią ištaikingą vakarienę, o paties išvirtas puodelis kavos ryte į lovą - keliasdešimt kartų geriau už išsvajotus sunday brunch pusryčius "The Plaza".
O šiandien vienas nuostabus vyras man vakare atvežė gėlių į namus, nes dieną garsiai visiems šaukiau, kad jų noriu. Šis jo poelgis mane taip nustebino ir privertė jaustis nuostabiai. Nebepamenu, kada dovanojamos gėlės man suteikė tiek džiaugsmo.
Tik dar kartelį suvokiau, kad mes pasiilgom, be galo pasiilgom romantikos, tie taip retai girdimi komplimentai yra geriau už brangiausias dovanas. Mums nereikia vyro, kuris gali mus pasikviesti ištaikingos vakarienės ar bare nupirkti brangiausio šampano ir pasiūlyti važiuoti jo limuzinu į Trakus. Mums reikia vyro, kuris galėtų mus tiesiog tvirtai apkabinti, karštai pabučiuoti, skirti dėmesio ir nustebinti. Nieko materialaus tik šiek tiek nuoširdumo ir paprastumo.