Monday, April 6, 2009

Dešra | pirmoji šio sezono ir labai laukiama

Šilta vasaros popietė ar pavakarys, pradeda rinktis žmonės, putoja džiaugsmingai atidaromas alus, išauna atidaromo šampano kamštis, pakvimpa užkurta ugnimi. Kuo toliau, tuo šurmulys tampa garsesnis - vyrai įsivelia į karštas diskusijas apie sportą, mašinas ir dar velniai žino ką, tik jiem suprantamo, nepamirštant aptarti praėjusio savaitgalio baliaus, moterys plepa apie madas, vyrus ir kas vis dažniau pasitaiko mūsų tarpe - vaikus . Netrukus pasirodo ir šeimininkas, nešinas puodu marinuotos mėsos. Greit atsiranda pagalbininkų, padedančių suverti mėsą ant iešmų. Ant įkaitusių anglių pradeda varvėti kepamos mėsos sultys ir riebalai, suvilioti nuostabaus aromato pro langus ima kaišioti galvas smalsūs kaimynai. Skanus maistas, gera kompanija, dūmais persismelkę rūbai...ar gali pasaulyje būti kas nors nuostabesnio? Turbūt nelabai, todėl šiandien ir bus kepama pirmoji šio sezono dešra @vaitekoniai. Nors aišku deršos ten nebus nė kvapo, ją pakeis krevetės, lašiša, curry visčiukas, daržovės ir kiauliuko vėrinukai. All made by me, nes labai labai pasiilgau kepamos dešros ir viso to, kas būna kartu su ja.