Tuesday, April 14, 2009

Visos tokios vienodos ir visos tokios skirtingos


Mes esam labai panašios, o kai kada netgi vienodos. Mes ponios su tais pačiais pomėgiais, gyvenimo malonumais, mėgiamomis vietomis, įsitikinimais ir gyvenimo būdu. Rodos mes turim daugiau panašumo nei kai kurie dvyniai ar sutuoktinių poros: mes mėgstam tuos pačius kokteilius, geriam tą patį vyną ir šampaną, turim tuos pačius draugus, lankomės tose pačiose vietose, atostogaujam kartu tuose pačiuose dievinamuose kurortuose, svaigstam nuo Yes Saint Lauren Cinema, o savo spintose slepiam Chanel, puošiames raudonais aukštakulniais ir netikėtai nusiperkam vienodų suknelių, vaikštom į tuos pačius priėmimus ir spektaklius, mes visos iš gerų šeimų, o mūsų tėvai visiškai netikėtai yra pažįstami ir ne mūsų dėka, mūsų puoselėjamos vertybės sudėliotos į tas pačias skales, o net ir dvidešimtą kartą per kelias dienas gerdamos kavą visuomet rasime apie ka kalbėti, mes galime valandų valandas diskutuoti apie globalizaciją, artimųjų rytų karą, globalinį atšilimą, politiką, marketingo strategijas ar naftos kainas, bet niekuomet diskusija nesibaigs ginču, nes mūsų požiūris ir įsitikinimai sutampa.
Taip, mūsų požiūris į gyvenimą, šeimą, meilę, vertybes labai panašus, kaip ir požiūris į santykius, aferas ir mažas nuodėmes. Bet mes skiriames tik vienu esminiu dalyku - nors mūsų nuomonė apie vyrus yra vienoda
, bet mes visos renkames juos skirtingus. Turbūt niekada mūsų tarpe neatsitiks taip kad, įsimylėsime ta patį vyrą ar spręsime dilemą ar būtų gražu susitikinėti su kitos ponios buvusiu. Visų mūsų vyrai buvo be galo skirtingi, tiek išoriškai, tiek savo vidumi.
Ponia visuomet renkasi tik tobulos išvaizdos vyrus, tarsi nužengusius iš vogue viršelio, pasipuošusius iki saldainio popieriuko blizgesio tobulumo, tik kokiais nedaugiau penkiais metais už ją vyresnius, kupinus pasitikėjimo savimi ir nuolat apsuptus moterų dėmesio. Manieji visuomet būdavo savotiški ir be galo mieli kvaištelėję meniškos sielos kūrėjai, patys to net nesuvokdami įkvėpdavę mane kažko ypatingo, ar vyrai iš to man nepažįstamo ir nevisada suvokiamo IT pasaulio, aišku nepamirštant profesinės silpnybės - tų, kurie susiję su politika. Bet visi jie buvo kažkuo man ypatingi, tiek charakteriu tiek ir savo išvaizda išsiskiriantys iš tūkstančio kitų, kažko naujo visada ieškantys, pasiklydę tarp savo norų, galimybių, besiblaškantys po gyvenimą, ir ne visada žinantys ko iš jo nori. Skirtingai nuo kitos ponios pasirinkimo - labai sėkmingų verslininkų ar kitos veiklos genijų, žymiai vyresnių, be galo pasitikinčių savimi ir mokančių tą parodyti, besididžiuojančių savo sukurta gerove ir gyvenimo būdu.
Ir štai mes esam tokios, trys draugės, trys ponios, trys moterys trokštančios visiškai skirtingų vyrų. Galbūt taip ir geriau, nes tuomet gyvenimas tik įdomesnis.